El projecte Wikimedia Commons escull la imatge del 2007

De Viquinotícies

26 de gener del 2008, Estats Units

La Torre de Broadway va ser escollida la imatge del 2007.
Imatge: Newton2 / Wikimedia Commons.

Wikimedia Commons, el repositori d'imatges i arxius multimèdia de la Fundació Wikimedia, va escollir la "Imatge de l'any" del 2007 després d'una dura votació.

El concurs, que es fa per segon any consecutiu, va comptar amb la participació de 919 wikimedians, que va haver d'escollir entre unes vint-i-vuit imatges finalistes. La imatge guanyadora, que va rebre 84 vots, és la de la Torre de Broadway, situada a la localitat de Cotswolds, Anglaterra i va ser presa pel viquipedista Newton2. El segon lloc, amb 67 vots, se'l va emportar la imatge de la ciutat de Nova York a la nit, presa per Paulo Barcellos Tr i pujada originalment a Flickr amb una llicència lliure. El tercer lloc, amb 66 vots, és per la imatge d'un esquirol roig a la ciutat alemanya de Düsseldorf i va ser presa pel viquipedistes Ray eye.

Les altres imatges finalistes inclouen animals (com una tortuga, un ós o una vaca), vegetació i llocs mundialment famosos, com el Coliseu de Roma, les Piràmides d'Egipte o el Palau de Westminster a Londres.

"El procés d'elecció va ser en general bo. Hi va haver alguns problemes tècnics que va ser ràpidament solucionats. Va ser bona la receptivitat respecte al sistema utilitzat" va desclara PatríciaR, bibliotecaria portuguesa de Wikimedia Commons i col·laboradora a l'organització del concurs. Segons ella, va ser 514 imatges de gran qualitat les que van participar al concurs.

"Aquesta classe de concursos ajuda per un costat a divulgar el projecte i per l'altre a motivar als usuaris a contruibui més i amb major qualitat d'imatges", va afegir PatríciaR.

Wikimedia Commons habia assolit els 2 milions de constribucions en arxius el dia 9 d'octubre del 2007 i té una tasa regular de creixement de 100.000 articles nous cada mes. Avui en dia, no és extrany trobar més de 5.000 arxius nous cada 24 hores.

Les millors cinc imatges[modifica]

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.